ETUSIVU   ☆   ESITTELY   ☆   PONIT   ☆   TOIMINTAJaa'a, katos kuinka puhdasta meillä täällä on, varmaan koskaan ennen nähnykkää näin siistiä tallia. Eikä muuten oo mihinkään vanhaan navettaan rakennettu, vaan ihan uutena rakennusprojektina tilattiin sillon siltä superkuulusalta rakennusfirmalta.
Ja kuten varmaan näkyy, käytämme kuvikkeena hienolaatuista purua - ei pölise vaikka miten yrittäs - ja puhdistamme karsinat vähintään kaksi kertaa päivässä. Ihan siis minimissään. Huolehdimme siis hevosten hygieniasta sataprosenttisesti. Ja eihän se oo kivaa olla tallilla jos pas.. Siis lanta haisee.
Ei jumantsuika! Mitä ihmettä täällä on oikee tapahtunu?! Kato ny, täällä on selvästi pari lantakikkaretta, joiden ainakin pitäisi olla jossakin ihan muualla. Johan nyt on kumma, eikö täältä enää mistään saa asiansa osaavaa henkilökuntaa palkattua...Tattiliiga sijaitsee melko etäällä kaupunkien vilskeestä ja.. Niin, jos rehellisiä ollaan, niin kaikesta. Pakkohan se on myöntää, että täällä Suomessa nyt tuntuu kaikki hajaantuneen etäälleen toisistaan, niin miksei siis mekin. Ja helpompaahan se on treenata ponejakin kun ei naapurin täti ole jatkuvasti kyttäämässä, että mitäs ne nyt siellä tekee.

Etäisyydestä ja laajasta tontin pinta-alasta on hyötyä, sillä olemme käyttäneet rahojamme (kuin roskaa, taisi itara sukulainen kerran tokaista) rakentaessamme maillemme neljätoista karsinaa sisältävän tallin, maneesin, ison ja valaistun kentän, erilaisia maastoesteratoja, lantala-purulasysteemin unohtamatta tietenkään putkiaidattuihin tarhoihin ja laitumiin menneitä kulunkeja.

Haluat varmaankin kuulla itse tallitiloista.
Tallin neljätoista karsinaa ovat tilavia ja valoisia, sillä jokaisessa karsinassa on ikkuna, joka on mahdollista aukaista kesäisin. Hevosten ruokintaan on varattu erilliset ruokakupit ja heinäkaukalot, unohtamatta lämmitettyjä vesiautomaatteja. Kuivikkeemme ovat laadukkaita ja esimerkiksi hevosen pölyallergioista johtuen on mahdollisuus saada käyttöönsä sanomalehteä kuivikkeeksi (asiakas on aina oikeassa ja saa meiltä vain parasta). Keskittymiskyvyn takaamiseksi tallissamme ei möykkää mikään tavallinen radiokanava vaan pyrimme hiljaisuuteen - jos pakottava tarve musiikille kuitenkin tulee, on se silloin Beethovenin tai Sibeliuksen sävellyksien kuuntelemista.
Hevosenomistajien on mahdollista nauttia olostaan ylellisellä tallivintillä, jonne on kerätty muun muassa parhaimpaa hevosalan lukemistoa televisiota ja langatonta verkkoyhteyttä unohtamatta. Mahdollisuus on myös kahvin tai teen keittoon ja pikkupurtavien naposteluun.

Mainittakoon vielä, että tallista löytyy sisältä toimistotilat, varuste- sekä rehuhuone. Varustehuone on suunniteltu siten, että lämpötila on optimaalinen nahkavarusteiden säilyttämiseen ja loimille on erikseen kuivauskaappi. Rehuhuoneessa pidämme todella huolen, että tilan ilma pysyy hyvänä eikä se pääse vaikuttamaan rehujen laatuun. Rehut tarkistamme ennen ostamista rehuanalyyseilla. Kasvatustoimintaa ajatellen, löytyy meiltä myös yksi erittäin laadukas varsomiskarsina. Hikitreenien jälkeen käytössänne on pesuboksi.Henkilökuntamme on varmasti yksi mielenkiintoisimmista puheenaiheista tallilla vierailevien kesken - mistä ihmeestä olemme löytäneet näin asiansa osaavaa, ystävällistä ja reipasta henkilökuntaa? Nojaa, jätetään se salaisuudeksi, mutta voitaneen paljastaa, että heidät kyllä palkitaan työnteostaan ruhtinaallisesti. Alla heistä lyhyehkö esittely.

Ratsastajiemme kirjo on laaja niin osaamisalueen kuin ratsutettavien suhteen.
Ponien koulu- ja rataesteratsastuksesta kuin myös kenttä- ja maastoesteratsastuksesta vastaa kilpailuissa 15-vuotias, jo melkoisen paljon kokemusta kerännyt, Netta Mäkeläinen. Netta osallistuu myös ponien arkiliikutukseen, mutta vähäisemmin. Päävastuualue ponien ratsastustreenaamisella on tallin omistajalla ja ponikokoiseksi jääneellä, 24-vuotiaalla tallimestarilla Miranna Jörkvisillä.
Hevosten valmennuksesta ja kilpailemisesta huolehtii tallin omistajan lisäksi tallin komeimpiin ilmestyksiin kuuluva, 26-vuotias, kilparatsastajan uralla menestynyt Matias Härmänen. Koska tallin omistajalla on välttävät hevosenajotaidot, palkkaamme valjakkoajokisoihin useimmiten ohjastajan ja groomin. Sama pätee askellajiratsastuskilpailuissa ratsastajaan.

Kavioeläinten peruselämästä vastaavat alan ammattilaiset eikä tallillemme päästetä hyörimään pyörimään kaikenmaailman harrastelijoita, jotka luulevat osaavansa kaiken...
Tallilla työskentely on jaettu pitkän päivän ja hevosmäärän vuoksi kahteen työvuoroon. Aamutallista vastaavat 23-vuotiaat, Saksassa ja Englannissa muutamia kuukausia työskennelleet kaksoset Emma ja Daniel Ailio. Iltatallia tekemään tulevat 22- ja 25-vuotiaat nuoret ja osaavat naiset Aino Välikangas ja Iida Kannila.
Kengityksestä vastaa luottokengittäjämme ja mitä ihmeellisimpiä erikoiskengityksiä osaava Marko Joenvuolas. Eläinlääkäritarkastuksissa vaihtelemme tilauspaikkaa ja täydellisen ja osaavan vakioeläinlääkärin metsästys on vielä käynnissä.

Ulkopuolisia valmentajia meillä käy harvemmin, mutta toisinaan heidänkin palveluksiin ilmaantuu mahdollisuus. Koulukilpailuissa ja näyttelyissä meillä on usein tuomaroimassa Miranna Jörkvisin isä Michael Jörkvis. Ruotsalaistaustainen mies on perehtynyt tuomaroinnin lisäksi hevosjalostukseen ja auttaa meitä useinkin loistavien hevosvanhempien valinnassa.Pohjapiirrustus

01. Gaby Hexen
02. Hour Of Jaime PA
03. The Queen Of the Pack Ni
04. Deadnettle Fik
05. Preview PT
06. Bhihsma Ni
07. Tattiksen Voittajafiilis
08. Glowmoor Pristina
09. Pikku Raamikas
10. Subwoofer DAT
11. Dammit Fik
12. Peyton Fik
13. Maldad 'If
14. orille tai ruunalle


Tavallinen päiväjärjestys

06.00 - Aamuruokinta
07.00 - Ponit (hepatkin) pihalle, tallin siivousta
09.00 - Ponit, joita treenataan ensimmäiseksi
-> sisälle + hoitaminen
09.30 - Treenaukset alkavat
10.30 - Treeniponit talliin + hoitaminen
11.00 - Kaikki hevosotukset pihalle,
päiväruokinta tarhoihin
13.00 - Toiset treeniponit sisälle + hoitaminen
13.30 - Toiset treenaukset alkavat
14.30 - Treeniponit talliin + hoitaminen
15.00 - Kaikki hevosotukset pihalle, iltapäiväruokinta
17.30 - Ulkopuolisten valmennukset alkavat
20.30 - Ulkopuolisten valmennukset loppuvat;
kaikki hepot sisälle
21.00 - Iltaruokinta + hoitaminen, ovet kiinni ja yöpuulleVaikka talli kuulostaisi kuinka tutulta tai muistuttaisi tosielämän koppavien ökytallien menoa, olemme silti vain virtuaalitalli.
On myös syytä olla vetämättä hernettä nenään edellisestä lauseesta ja muistettava, että huumorimielellä tässä mennään.
© Tattiliiga, ellei toisin mainita